Предстоятель: Господь заснував не церкви, а єдину Церкву

На свято Введення до храму Пресвятої Богородиці, під час проповіді на Божественній літургії у Свято-Введенському жіночому монастирі міста Чернівці, Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів віруючим про значення Церкви у житті кожної людини.

«Сьогоднішнє свято навчає нас тому, наскільки велике значення для людини має храм. Це те місце, де людина відтворює в собі образ Божий, який ми часто оскверняємо своїми гріхами, немочами і пороками», — сказав зокрема Митрополит Онуфрій. Він порівняв душу людини з майстерною картиною, на якій через багаторічний бруд чи кіптяву вже не видно гарних облич чи пейзажів. «Є люди, які кажуть, що можна відтворювати образ Божий у будь-якому місці, і не обов’язково у храмі», — продовжив Предстоятель. Щоб відновити красу художнього полотна, його не несуть до кузні чи столярні. Над ним працюють умілі реставратори, котрі мають до цього і хист, і досвід, і все необхідне обладнання. «А коли людина хоче відновити свій духовний образ, вона йде для цього до Божого храму, де є Божа благодать, де є священики, яким дано все необхідне для духовної допомоги».  Блаженніший владика підкреслив, що для духовного відродження людина «має звертатись не в будь-яку організацію, яка сама себе називає «церквою», а туди, де є Євангельська Істина і Божа благодать. Людина має йти лише до істинної Церкви, яку заснував Сам Господь. А всім відомо, що Він заснував не церкви, а саме Єдину Церкву».

church.ua

Опубликовано: пт, 05/12/2014 - 12:20

Статистика

Всего просмотров 124

Автор(ы) материала

Социальные комментарии Cackle